maibel

Ørnsafari

Skrevet 28.02.2016 klokken 15:50 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Kjekt med besøk!

Skrevet 27.02.2016 klokken 23:13 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


På laurdag for ei veke sia fekk eg besøk her til skulen og da va utruleg koselegt. Da va altså søstra mi, mannen hennar og den lille gullungen deira som har utruleg mykje energi! Eg har fått vert med på mange kaféer, vert med til Reine og til Å igjen, fått leika mykje med Georg (lillegutten), fått snakka litt ut med søstra mi om forskjellige ting, fått tips om å gjere litt meir utav skuleåret, vert på ørnsafari med fotoklassen, fekk prøvd meg i studioet her oppe for første gong, vert ute og sett på folk som tar bilde av nordlys/månen.. Og eg har kost meg så mykje på desse få dagane dei va her, for dei reiste på onsdagen. Hadde heldigvis ikkje så mykje på programmet på skulen og dei fekk vere med på ørnsafari dei også.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

LIFF- Lofoten internasjonale fotofestival

Skrevet 26.02.2016 klokken 09:49 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 2


No i denne siste delen av veko så skal fotoklassane her på skulen vere med på å arrangere LIFF, som vil sei at mange fotografer kjem til Lofoten for å visa bildane sine og snakka litt om dei. Eg gleder meg veldig til å sjå ka dei forskjellige fotografane har jobba med. Prosjekta som fotografane har kan ha tatt veldig lang tid å lage og til og med opp i fleire år. 

I går var da begynnelsen på festivalen og da va to utstillinger på eit lite galleri me har her i Kabelvåg. Da va gratis den første dagen men desse andre dagane må andre folk betale for å komma inn å sjå på. Mange kom innom og såg på utstillingen i går og nokon var med bort på arbeidaren (eit bygg her) og såg på ein video som eine fotografen hadde laga om filipinske damer i Sverige. Da va veldig spennande film og eg e veldig glad for at eg fekk den med meg. Eg gleder meg veldig til å sjå resten og berre nyte desse dagane med mykje folk og forskjellig type bilder. 

Også veldig glad for at folkehøgskulen e med på å rigge detta i stand og er med på å delta. Men me har ingen bilder som me skal stille ut sjølv, berre vere med å observere alle dei andre som stiller ut. + da e nokon av fotografane som har gått på folkehøgskulen her for nokon år sia, og da e litt rart å tenke på at da kan faktisk vere at me og blir kjente etter ei lita stund med hardt arbeid.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Ka har augene å sei?

Skrevet 22.02.2016 klokken 12:25 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Eg e veldig nysgjerrig på ka folk har å meine om augene til folk, for min del så har eg slete med å holde augekontakt med nokon og klarer da mykje bedre no enn før. Auger e veldig fasinerende, for alle e forskjellig. Spesielt fargen på augene, for dei kan vere ein bestemt farge eller ein blanding av fleire.

I forgje veke hadde me journalistikk som tema der me skulle velge noko som me var ukomfortabel med, eg e både ukomfortabel med augekontakt og med å ta makrobilder av auger. Da endte med at eg gjekk ekstremt mykje dei dagane, eg fekk vondt i hofta og tok bilder av tilfeldige folk sine auger. Nedanfor e da Margit som eg går på skulen med, som var prøvekanin for at eg skulle sjekke kor langt eg måtte stå ifrå. 

Eg som har mørke auger e veldig glad i blåe/grønne auger. Men sånn e da vell generelt med ka folk syns e tiltrekkande, for dei med blondt hår liker som oftast folk med brunt hår og motsatt. Eg meiner at da e noko som folk berre faller for med eingong, sjølvom dei ikkje tenker over da. 

Har du nokon tanker om korfor da e sånn? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Dialekta mi

Skrevet 20.02.2016 klokken 11:51 | Kategori: maibel | Kommentarer: 0


Ein ting mange har reagert på her på skulen som eg går på, (altså Lofoten folkehøgskule) e dialekta mi. I starten så hadde mange problem med å forstå ka eg sa eller meinte. Dei forstod kanskje berre nokon av orda og fekk ikkje sammenhengen til å gje meining. Men etter kvart så har dei gått ifrå å ikkje forstå til å forstå da veldig greit. No kan eg i da minste snakka uten å ha da "hæ?" blikket kvar gong. 

No i da siste har eg fått spørsmål om korfor eg ikkje snakker likt som andre bergensare her på skulen, men da e berre pga eg kjem frå ein plass UTAFOR Bergen, ikkje sjølve byen. 

Eg har kanskje meir nynorske ord enn bergensare, men eg skal ærlig sei at eg e veldig glad i den dialekta eg har. Og om de lura på ka dialekta eg snakker heiter, så heiter den stilamål/stril. For eg har nemlig fått litt oppmerksomhet pga den, og har fått nokon kommentarer rundt omkring som seier at dei liker at eg skriver på dialekt på forskjellige plasser.

Kass dialekt har du? 


 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Kvalsafari

Skrevet 09.02.2016 klokken 19:40 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Halloisen!

Gjekk innpå bloggen og såg at da va nesten ei heil månad sia eg blogga sist, og tenkte eg kunne komme ut med eit lite innlegg i da minste. Eg må berre passe på at eg holder på med da til eg e ferdig, for ellers blir eg ukonsentrert og orker ikkje så mykje om gongen. Desse to bildane under e ifrå kvalsafari som fotoklassen var på i forgje veke! Første dagen me var ute så var da ikkje da beste véret, da snødde, hagla og var meir bølger enn dagen etter så eg tok ingen bilder den første dagen.

Men dag nummer 2. tok eg litt bilder, men var så mykje bevegelsesuskarphet på dei fleste, så fant nokon som var fine. :) Har redigert litt i photoshop for å få fram fargane litt meir. 

 

Om da e interesse for da, så kan eg sjekke om eg kan legge ut minst eit bilde i allefall nokon dager i veka? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

hits