maibel

Polen (bilder del 1)

Skrevet 23.04.2016 klokken 15:16 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 2
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Hyttetur til Harstad

Skrevet 19.03.2016 klokken 22:58 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 2


Heisann sveisann! 

Eg veit da e ei stund sia eg har lagt ut noko no og eg beklager veldig. Men no i veko etter me kom igjen frå tur skulle me gjere oss klar for å reise heim på ferie. - og gud kor deilig da e å komma heim!

Eg har sagt eg skulle blogge etter eg kom igjen frå den hytteturen med klassen, men da blei jo ikkje.. :( Tok nokon bilder som eg tenkte eg skulle dele med deke, for den andre dagen va da fantastisk vér som de kan også sjå på bildane! Eg har redigert litt i photoshop og croppa dei litt til eg syns dei gav best mulig inntrykk. 

No sitter eg heime og tenkte at eg skulle redigere litt bilder også kan eg blogge om den dagen som har vert i dag i morgon elns. Var i Bergen med Izel og Solvår og fekk lov til å ta litt bilder av dei i nokon av dei litt eldre gatane i Bergen. Da va superkos og me åt på McDonald's av alle plasser, men da va godt med burger og da igjen! 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Moteworkshop - ferdig

Skrevet 04.03.2016 klokken 20:18 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Heisannsveisann! 

E ikkje alltid da lettaste å jobbe med ting som du ikkje e vandt til å holde på med, som f.eks mote. For oss som går på naturfoto så var da valg om du ville vere med eller ikkje, men eg tok da som ein utfordring og hang meg på. 

Da va mange utfordringer på veien, men da største va vell at eg måtte få modellen til å ligne mest mulig. Eg fant bark, klarte å ordne håret og få til da blå på augene og da einaste som ikkje va heilt likt va liksom halsen og uttrykket på modellen. Ho eg brukte som modell har ein tumblr også > ingeborg < ta og sjekk ut den i samme slengen, ho har mange fine bilder frå turer ho har vert på her rundt i Lofoten! 

E du opptatt av mote? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Ørnsafari

Skrevet 28.02.2016 klokken 15:50 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Kjekt med besøk!

Skrevet 27.02.2016 klokken 23:13 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


På laurdag for ei veke sia fekk eg besøk her til skulen og da va utruleg koselegt. Da va altså søstra mi, mannen hennar og den lille gullungen deira som har utruleg mykje energi! Eg har fått vert med på mange kaféer, vert med til Reine og til Å igjen, fått leika mykje med Georg (lillegutten), fått snakka litt ut med søstra mi om forskjellige ting, fått tips om å gjere litt meir utav skuleåret, vert på ørnsafari med fotoklassen, fekk prøvd meg i studioet her oppe for første gong, vert ute og sett på folk som tar bilde av nordlys/månen.. Og eg har kost meg så mykje på desse få dagane dei va her, for dei reiste på onsdagen. Hadde heldigvis ikkje så mykje på programmet på skulen og dei fekk vere med på ørnsafari dei også.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

LIFF- Lofoten internasjonale fotofestival

Skrevet 26.02.2016 klokken 09:49 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 2


No i denne siste delen av veko så skal fotoklassane her på skulen vere med på å arrangere LIFF, som vil sei at mange fotografer kjem til Lofoten for å visa bildane sine og snakka litt om dei. Eg gleder meg veldig til å sjå ka dei forskjellige fotografane har jobba med. Prosjekta som fotografane har kan ha tatt veldig lang tid å lage og til og med opp i fleire år. 

I går var da begynnelsen på festivalen og da va to utstillinger på eit lite galleri me har her i Kabelvåg. Da va gratis den første dagen men desse andre dagane må andre folk betale for å komma inn å sjå på. Mange kom innom og såg på utstillingen i går og nokon var med bort på arbeidaren (eit bygg her) og såg på ein video som eine fotografen hadde laga om filipinske damer i Sverige. Da va veldig spennande film og eg e veldig glad for at eg fekk den med meg. Eg gleder meg veldig til å sjå resten og berre nyte desse dagane med mykje folk og forskjellig type bilder. 

Også veldig glad for at folkehøgskulen e med på å rigge detta i stand og er med på å delta. Men me har ingen bilder som me skal stille ut sjølv, berre vere med å observere alle dei andre som stiller ut. + da e nokon av fotografane som har gått på folkehøgskulen her for nokon år sia, og da e litt rart å tenke på at da kan faktisk vere at me og blir kjente etter ei lita stund med hardt arbeid.  

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Ka har augene å sei?

Skrevet 22.02.2016 klokken 12:25 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Eg e veldig nysgjerrig på ka folk har å meine om augene til folk, for min del så har eg slete med å holde augekontakt med nokon og klarer da mykje bedre no enn før. Auger e veldig fasinerende, for alle e forskjellig. Spesielt fargen på augene, for dei kan vere ein bestemt farge eller ein blanding av fleire.

I forgje veke hadde me journalistikk som tema der me skulle velge noko som me var ukomfortabel med, eg e både ukomfortabel med augekontakt og med å ta makrobilder av auger. Da endte med at eg gjekk ekstremt mykje dei dagane, eg fekk vondt i hofta og tok bilder av tilfeldige folk sine auger. Nedanfor e da Margit som eg går på skulen med, som var prøvekanin for at eg skulle sjekke kor langt eg måtte stå ifrå. 

Eg som har mørke auger e veldig glad i blåe/grønne auger. Men sånn e da vell generelt med ka folk syns e tiltrekkande, for dei med blondt hår liker som oftast folk med brunt hår og motsatt. Eg meiner at da e noko som folk berre faller for med eingong, sjølvom dei ikkje tenker over da. 

Har du nokon tanker om korfor da e sånn? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Kvalsafari

Skrevet 09.02.2016 klokken 19:40 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Halloisen!

Gjekk innpå bloggen og såg at da va nesten ei heil månad sia eg blogga sist, og tenkte eg kunne komme ut med eit lite innlegg i da minste. Eg må berre passe på at eg holder på med da til eg e ferdig, for ellers blir eg ukonsentrert og orker ikkje så mykje om gongen. Desse to bildane under e ifrå kvalsafari som fotoklassen var på i forgje veke! Første dagen me var ute så var da ikkje da beste véret, da snødde, hagla og var meir bølger enn dagen etter så eg tok ingen bilder den første dagen.

Men dag nummer 2. tok eg litt bilder, men var så mykje bevegelsesuskarphet på dei fleste, så fant nokon som var fine. :) Har redigert litt i photoshop for å få fram fargane litt meir. 

 

Om da e interesse for da, så kan eg sjekke om eg kan legge ut minst eit bilde i allefall nokon dager i veka? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Tilbake i nord!

Skrevet 06.01.2016 klokken 21:44 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


Akkurat no sitter eg på fellesen, altså på internatfellesen. 

Berre tulla, eller eg gjorde da for nokon minutter sia, men no sitter eg i senga og har tent i eit duft lys som eg og romkameraten har på rommet. Akkurat no tenkte eg litt på å redigere eller game litte granne før eg skal legge meg. 

Eg trudde virkelig eg kom til å forsova meg i dag sia døgnrytmen min ikkje e den verdens beste, men eg klarte å stå opp i tide og hadde god til i dag. 

Men i morgon blir da meir øving på å redigere kvite gjenstander meir kvit og ikkje ha noko varme eller kulde i bilde, berre totalt kvitt.

Eg kjøpte meg to danbo'er på ebay og fant ut at dei kan jo brukast til alle omgjevalser! Eg leikte meg bittelitt med dei heima og må redigere før eg legger ut. Så kan da hende eg legger ein i jakkelumma mi så har eg den med meg heile tia.

MEN, dei har ikkje navn... nokon forslag? 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Snart ein månad sia, jo

Skrevet 02.12.2015 klokken 23:32 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


 Tenkte plutselig på at eg har jo faktisk ein blogg som eg kanskje må bruke litt meir enn da eg gjer. Sist tenkte eg med ein gong at eg kan jo faktisk berre blogge om sånne småting som skjer i kvardagen, men plutselig hadde da falt ut. 

I morgon/dag skal me mest sannsynlig ut på ein tur i dritt vér for å sei da sånn. Men eg e skikkelig usikker, for på yr melder dei maks 21m/s mens på storm e da maks 11,6m/s.. Men når du veit at da e meldt liten storm, så frister da ikkje direkte så mykje å reise ut på ei lita hytte for å sove der ein natt også gå heim igjen.. 

Da har ikkje skjedd så veldig mykje no i da siste, men no i helga som kjem så skal da internatet eg bur på ha bryllup. Og da blir kjekt, men da e meldt dårlig vér då også. Me skal nok få da til på ein eller annen måte og eg har fått ansvar for ein del ting allerede som eg skal gjere før laurdagen. Men kan ikkje fortella så mykje om da, for da e litt hysjhysj. 

No i da siste har da vert litt snø, vert i nokon dager også har da berre regna vekk og blitt is.. Har heldigvis ikkje gått på så mange turer no når da e mørketid, men tok oss ein liten kjøretur inn til Henningsvær i dag (som e der kontaktlæraren vår bur) og gjekk på ein liten kafé og fekk oss eit kakestykke kvar. ♦ Då trur eg alle var ganske fornøgde med den dagen, utenom meg.. for eg klarte å ta eit stort stykke av ein suksessterte, som hadde ein god del krem oppå og sjølvsagt blei eg kvalm. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Eit lag med støv på hjernen

Skrevet 05.11.2015 klokken 22:11 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 0


Som dei fleste veit så bur eg på internat, for eg går på folkehøgskule. Men ho som eg bur på rom med ho fekk plutselig behov for å vaske heile rommet i dag og alt begynte etter at eg hadde dusja. Her får de til og med sjå og møta ho som eg bur på rom med, som altså e Inghild som ikkje forstår ein drit av ka eg seie om morgonen når ho våkner. Og ho e ein av dei som kjem etter meg og "mobber meg" og seier "tjukkelabba og kjeks i naso mi" altså, der har ho samla nokon ord som e typisk meg her oppe. Eg e den einaste med striladialekt og da virke som da e ein del som like at eg snakke litt annerledes enn dei andre her. 

Fekk til og med kommentar ifrå ein på internatet at eg har ein av dei finaste dialekta på skulen, og då blei eg veldig glad! 

No sitter me her og har endå ikkje tatt på dei nyvaska sengeklena som va grunnen til at me begynte å vaska heile rommet. No trur eg meste parten av elevane her oppe begynne og merka at mørketia har begynt å siga sakte på. Første stadiet e vell at ein blir meir og meir sliten og ikkje orker stort, men da e vell berre til å finna på noko gøyt som både har trening i seg og e morsomt å holda på med. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Kreative lille hjørne

Skrevet 25.10.2015 klokken 17:02 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


Etter at eg kom til folkehøgskulen så har eg tegna utrulig mykje, og eg trur da e pga alle kommentarane eg får om at eg e flink til da eg kan. Eg tegne for da meste berre animekarakterer og disneykarakterer. Men etter at eg kom opp her, så har eg begynt å farge mine eigne tegninger som eg ikkje pleide å gjere før. Og no i da siste har eg begynt å strikka pannebånd til meg sjølv og kanskje til andre. Hadde ein dårlig opplevelse med å strikka då eg gjekk på ungdomskulen, for då fekk eg nemlig senebetennelse i håndleddet som ikkje va så kjekt. OG med tanke på at da va pga strikkinga, så blir da berre endå rarare. Men i dag skal eg berre sløva vekk dagen på tegning, strikking og kanskje redigere litt bilder tenkte eg. Da tenkte eg litt tidligare på dagen, men allerede no har eg vert i studioet to gonga og sett på at folk har tatt litt bilder og ikkje tegna noko som helst i dag. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Snart heim, etter ein månad på skule.

Skrevet 04.10.2015 klokken 20:25 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


....hehehe, veit eg er ganske elendig til å blogge for tia og kan ikkje oppdatere heile tia. Da e vell eit tegn på at eg kose meg her på folkehøgskulen? Me ska snart heim til den første ferieveko, og gleder meg litt til å møte igjen familien og venner. Men tilbake til denne veko me har igjen, så skal me begynna med noko som heiter Lofoten Watch. Og eg skal kanskje få møte ei som eg har vert venn med i over 4 år, eller ikkje kanskje, me skal møtast ein eller annen dag. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Gimsøya i dag/morgon!

Skrevet 10.09.2015 klokken 16:46 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


Halv 6 så tar me skulebussen og kjører til Gimsøya, setter opp ein lavvo på ei strand i nærheten av ein camping og overnatter der til i morgon! Da kan hende at me e heldige med å både få sjå solnedgang og nordlys. Eg krysser fingrane mine. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Makro e verkeleg kjekt.

Skrevet 08.09.2015 klokken 20:21 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 3


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Første veke på folkehøgskule, fullført.

Skrevet 31.08.2015 klokken 00:53 | Kategori: folkehøgskule | Kommentarer: 1


Som de kanskje ikkje har fått med deke alle sammen, så har eg nemlig begynt på Lofoten folkehøgskule. Eg valgte jo (som kanskje folk kan tenke seg til) å gå på naturfoto som eg syns e utruleg spennande. 

Første veke e allerede over, men har komme i kontakt med mange til no. Ser veldig fram til å bli bedre kjent med både folk, naturen og meg sjølv på detta året. ♠

Men no e da litt seint, så eg legger meg for å ha mulighet for å våkne i morgon tidlig. Deler heller nokon bilder med deke som eg har både tatt og redigert litt! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

hits